Függőfotel régen és most

Függőfotel

Akik kerttel rendelkeznek, úgy gondolhatják, hogy a kertészkedés után a jól megérdemelt pihenésüket egy napozással lehet leginkább feldobni. A függőfotel ilyenkor kötelező eszközzé válhat, ami amellett, hogy a kertünket díszíti, a pihenésnek és a ringatózásnak a fő helyszínévé válhat.

Felhasználható az alvásra, vagy az olvasásra, de szinte bármire. A kiválasztásánál el kell döntenünk az anyagát. Míg a régi függőágyakat kézzel szőtték vagy hálós anyagból készült, addig a legmodernebb luxus már egy egészen más szintre emeli a pihenést.

Az eredeti ágyakat két fa közé lehetett kifeszíteni, miközben a legújabb fotelekhez már külön tartórúd is jár, amire felfüggesztik az ágyat. Emiatt az elhelyezése sokkal könnyebb, akár teraszokon vagy erkélyeken is lehetséges.

A műrattan hatásnak köszönhetően, nemcsak kényelmes, hanem strapabíró is lesz az anyaga, így hosszú órákat is eltölthetünk benne. A függőfotel szivacsai moshatóak és nagyon gyorsan száradnak, a viharok után sem kell attól félnünk, hogy tönkremennek.