Figyelmet igényel a dilatáció

A tökéletes betonpadló titka a dilatáció

A betonalapzat kiöntésekor kiemelten fontos odafigyelni minden környezeti tényezőre, ami befolyásolhatja a végeredmény minőségét. A dilatáció figyelmen kívül hagyása sajnos gyakori szokott lenni olyankor, amikor a kivitelezőt sürgeti a határidő. Ez a fogalom sokaknak idegennek tűnhet, pedig egy mindennapos jelenségről van szó.

Az anyagok térfogatának változását nevezzük dilatációnak. Esetünkben a beton utólagos kiterjedéséről van szó, aminek minden esetben jelentős szerepe van a további kivitelezéssel kapcsolatban.

A dilatáció meghatározza az egész épület élettartamát. Mindez különféle profilok segítségével szabályozható, amelyeket a teher átadására terveznek.

Az mmiatlas.hu weboldalon többféle konstrukció közül lehet kiválasztani az ideális típust. Viszont egy ilyen profilrendszer kialakítása a dilatáción belül nagy szakértelmet igényel, mivel nem mindegy az elemek elhelyezése. Minden betonpadlónál az elsődleges dolog a terhelhetőség meghatározása. Az mmiatlas.hu csapata természetesen ennek a megtervezésében is segít.