Ezért fontos a tartós vízszigetelés megvalósítása

Manapság a lakás energiahatékonyságának növelése kiemelt feladat. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a tartós vízszigetelés megvalósításáról sem. A nedvesség különböző módon érheti az épületszerkezetet. Felülről és oldalról a csapadék, alulról pedig a talajnedvesség megjelenése okozhat problémát.

Természetesen a lakásban történő vízhasználat során is előfordulhatnak olyan meghibásodások, amelyek jelentős károkat okoznak, amennyiben nincs megfelelően szigetelve a lakás. A tartós vízszigetelés gond nélkül megoldható, ha a megfelelő cégre esik a választása.

A döntést érdemes alaposan megfontolni, hiszen a szigetelőanyag bekerül a fal belsejébe és optimális esetben az épület egész élettartama alatt ott is marad. Ha már egy meglévő házról van szó, akkor az utólagos munkálat soha nem egyszerű feladat. A tartós vízszigetelés megvalósítása ez esetben is megéri a fáradtságot, hiszen számos későbbi problémát előzhet meg vele.

A leggyakoribb esetek közé tartozik a talajvíz felszívódása a lábazatokba, falakba. A nedves falak kitűnő táptalaja a gombák elszaporodásának, ami nemcsak esztétikailag nyújt kellemetlen látványt, hanem egészségügyi problémákat is okoz a lakóknak, például asztmát, allergiát vagy más légúti nehézségeket.

Ha azon töri a fejét, hogy érdemes-e energiát fordítania a tartós vízszigetelés megoldására, akkor ez többé nem lehet kérdéses. Legyen szó teraszról, erkélyről vagy fürdőszobáról, a Mapei vízszigetelés tökéletes választás mindenkinek, aki szeretne igényes körülmények között élni. Legyen szó diszperziós, cementkötésű vagy lemezes szigetelésről, a cég dolgozói minden igényt kielégítő munkát végeznek.