Érvek a klíma mellett

A légkondicionálókról igen sokat lehet olvasni az interneten. Jót és rosszat egyaránt. Azonban érdemes elhessegetni néhány téveszmét, ami a klíma használatával kapcsoltban felmerült. Egyesek úgy tartják, hogy ezek a berendezések a baktériumok és vírusok melegágyai, ezért igen nagy veszélyt jelentenek a lakásban.

Ezzel ellentétben, a klíma berendezések ma már olyan speciális szűrőkkel vannak ellátva, amelyiken nemcsak a port és a vegyszereket szűrik ki otthonunk légteréből, hanem a vírusokat, baktériumokat és az egyéb fertőző komponenseket is elpusztítják.

Azon ellenérv sem állja már meg a helyét, hogy a légkondicionálók rengeteg elektromos energiát fogyasztanak, ezért gazdasági szempontból hátrányos a használatuk. A modern elektromos készülékeknél ugyanis a legfontosabb szempont az energiatakarékosság.

Legyen az akár mosógép, hűtőszekrény vagy klíma készülék, a gyártók figyelnek arra, hogy kevés energiafelhasználással hatékonyan működjenek ezek az eszközök. Így elmondhatjuk, hogy a klíma használata teljesen biztonságos és gazdasági szempontból sem hátrányos.