Ergonomikus kerékpár nyereg is van

kerékpár nyereg

A kerékpárt használhatjuk versenyzésre, kirándulásra és a hétköznapokban is. Akármilyen tevékenységre is használjuk, elengedhetetlen, hogy a kerékpár nyereg megfelelő minőségű, tehát kényelmes legyen. Előfordul, hogy már egy új kerékpáron is ülést cserélünk, mert nem elég ergonomikus, de legtöbbször az a helyzet, hogy egyszerűen csak eljárt felette az idő. Ma már ülésből is rengeteg van a piacon.

Az elsődleges szempont a választása során, hogy milyen célra használjuk a biciklit. Ennek megfelelően lehet választani hagyományos, verseny, sport és túra nyergeket. Persze, ha jobban elmélyülünk a kínálatban, akkor láthatjuk, hogy a fenti kategóriákon belül, lehet igényünk gél töltetre, sőt, akár elasztométeres típusra is.

Mint sok más esetében is, itt is az szab határt a képzeletünknek, hogy mennyit tudunk költeni rá. Ezek mellett fontos szempont még a felhasználó testsúlya és kora is. Kerékpár nyereg vásárlásakor célszerű olyan szaküzletet felkeresni, ahol többféle márkát és modellt is kipróbálhatunk.