Elektronikai hulladék átvétel az ország több pontján

elektronikai hulladék átvétel

A háztartások és vállalkozások elektronikus berendezései bizonyos idő után elavulttá vagy javíthatatlanná válnak. Erre a sorsra jut a laptop, a hűtő, a mikrohullámú sütő, de a hajszárító is. A hosszú évekig tartó tárolás helyett érdemes a megfelelő átvevőhelyen leadni ezeket a berendezéseket.

Az elektronikai hulladék átvétel történhet környezetkímélő módon is, ebben az esetben arra törekednek, hogy az átvett hulladék korszerű technológiával feldolgozásra és újrahasznosításra kerüljön. Fontos, hogy az elektronikai hulladék átvétel során figyelembe vegyék ezen eszközök környezetre gyakorolt hatását, hiszen a belőlük kioldódó mérgező anyagok súlyosan szennyezhetik a talajt és a vizeket.

Ezért fontos a megfelelő tárolás és feldolgozás, hiszen minden elektronikai hulladék tartalmaz valamilyen formában újrahasznosítható anyagot. Magánszemélyeknek általában a háztartási elektronikai hulladék leadása nem kerül pénzbe, ugyanis ezen hulladékok kezelését a gyártók finanszírozzák.

Mitől is függhet az alumínium átvételi ár alakulása?

A háztartásban és az iparban keletkező alumínium hulladék begyűjtése, szétválogatása és újrahasznosítása a fémkereskedők, illetve a hulladékfeldolgozók feladata. Az alumínium szinte korlátlanul, 95-100% között újrahasznosítható. Az alumínium egyik leggyakoribb alkalmazási területe a könnyűszerkezetes gyártás, például az autóipari öntvények előállítása.

Többek között az autóiparban történő fokozott felhasználás miatt, az alumínium iránti kereslet folyamatosan növekszik. Az elsődleges alumínium iránti kereslet ugyan nem kimagasló, azonban az alumíniumtermékek újrahasznosításának növekedése az alumíniumhulladék keresletét is befolyásolja.

Az alumínium átvételi ár alakulása a világpiaci ártól is függ, aminek követése ajánlott eladás esetén. Az átvételi helyeken az alumínium átvétele csakis hatóságilag hitelesített mérlegen történhet. Az alumínium átvételi ár függ a leadott anyag tisztaságától és vastagságától is. Abban az esetben, ha az alumínium más anyagokkal keveredik, érdemes leadás előtt szétválasztani a kedvezőbb árszámítás érdekében.