Egyszerűen használható a lakás hitelkalkulátor

A lakásbérlés egyáltalán nem olcsó mulatság, ezért egyre többen döntenek úgy, hogy más megoldást keresnek a lakhatásuk megoldására. A vásárlás kézenfekvő ötletnek tűnik, azonban rengeteg pénz kell hozzá. A lakás hitelkalkulátor meg fogja mondani, honnan érdemes az adott pillanatban hitelt felvenni. Alapjában véve háromféle pénzintézet (Provident, Cetelem és CIB Bank) ajánlatait tudja összehasonlítani. A megadott preferenciák alapján gyorsan ki fog derülni, hogy melyik ajánlat a legelőnyösebb.

Az átlátható listából egyáltalán nem lesz nehéz kikeresni a legjobb tételeket. Ennek köszönhetően nem okoz majd gondot a pénzspórolás. A lakás hitelkalkulátor használatával az is kideríthető, hogy milyen magas a THM. Elolvasható, hogy szükség van-e munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatra az igénylés érdekében. Nem árt megnézni azt sem, hogy összesen mekkora lesz a hitel költsége és kamata.

Elképzelhető, hogy lehetőség nyílik a telefonos, előzetes hitelbírálatra. A döntés meghozatala előtt tisztázni kell azt is, hogy lehetőség nyílik-e az előtörlesztésre. Időnként szóba jöhet egy-egy törlesztés elhalasztása a lakás hitelkalkulátor szerint. A jogi részletek tisztázása sem ütközik akadályba. Nincs szükség sok adat megadására annak érdekében, hogy az alkalmazás elvégezze a számításokat.

Elég, ha a felhasználók begépelik a kívánt összeget, illetve a futamidő hosszát. A lakás hitelkalkulátor tekintetében előnyt jelent, ha valaki nettó 250 ezer forintnál magasabb jövedelemmel rendelkezik. Az eredmények kézhezvételét követően érdemes felkeresni a kiválasztott bankot a további teendők tisztázása érdekében.