Egyszerűbb az élet a Telekom távirányítóval

A kezdeti, primitív távirányítók csak pár funkcióval rendelkeztek és ezeket csakis alap dolgok kontrollálására lehetett használni, akárcsak a ki- és bekapcsolás vagy a csatornák közötti váltás. Sok év kellett elteljen ahhoz, hogy az ember a kezében tarthassa azt modern kütyüt, amire jó példa lehet az okos Telekom távirányító, amelyikkel már számtalan egyéb mindent is csinálni lehetett. Az első Telekom távirányító annyira profi volt, hogy azon a fent említettek mellett és persze a hang szabályozáson kívül adott volt már a némító, az időzítő, a léptető, és természetesen nem hiányzott a menü, a teletext és a programozó sem.

A legújabb Telekom távirányító kezelése közben pedig sokszor még a tulajdonos sem tudja, hogy épp melyik gomb mit csinál és mire is képes valójában ez a kis méretű, könnyű kis tárgy, amelyik ténylegesen könnyebbé teszi az ember életét. Annyi gomb és funkció van már, hogy mindegyiket nem is használja a tulaj.

Egyesek pont ezt a bonyolultságot nem kedvelik, és egy olyan kellékre vágynak, amelyik leegyszerűsíti a kezelést. Ha jobban belegondol az ember, akkor világossá válik, hogy a házban, lakásban temérdek elektromos berendezés működik a vezérlő tartozékkal. A televízió mellett ott van a légkondi, a HiFi rendszer, a DVD-lejátszó, a set top box, sőt, sok helyen még a világítás is ezzel állítható.

Nem is meglepő hát, hogy a hálószobában vagy nappaliban az asztalon 3, 4 darab kütyü van egy nagy kupacban és szabályosan kutakodni kell közöttük, hogy megtalálja az ember azt, amelyikre épp szüksége van. Mindez megmagyarázza, hogy miért is terjedtek el az univerzális Telekom távirányító típusok. Be kell ismerni, hogy ha nem lennének ezek az okos kis tárgyak, akkor jóval bonyolultabb lenne az élet.