Egy használt notebook gazdaságos választás

Elvihetjük magunkkal a legfontosabb adatainkat bárhová. Ebben segítségünkre lesz egy használt notebook. Persze, a fájljainkat különféle virtuális tárhelyekbe is feltölthetjük, de megvan rá az esély, hogy éppen nem rendelkezünk internetkapcsolattal az utazásaink során, így a merevlemezen tárolt adatok sokkal könnyebben elérhetőek bárhol, bármikor.

Erre kiválóan alkalmas egy használt notebook is, hogyha nem engedhetjük meg magunkat, hogy indokolatlanul drága új modellt vásároljunk. Mert valljuk be őszintén, rengeteg esetben csak a gyártó nevét fizetjük meg, és egy új típus funkcióit ki sem használjuk teljes mértékben.

Meg kell találnunk azt a konfigurációt, ami igazán kiegyensúlyozott. Ez azt jelenti, hogy egy erős használt notebook teljesítménye ne menjen az akkumulátoridő kárára. Hogyha egy nagy teljesítményű hardverrel van felszerelve az adott eszköz, az gyorsabban fogja szívni az akku energiáját, és hamarabb merül le. Természetesen, ezt szem előtt tartják a gyártók is az összeállításnál.

A teljesítménynek nem szabad az akkumulátor kárára mennie, és ugyanígy ez fordítva is igaz. Hiába marad életben a használt notebookunk több órán keresztül, hogyha egy csiga lassúságával dolgozik. Tehát az arany középutat kell követnünk, és így megtalálhatjuk azt a modellt, amelyik minden igényünknek eleget fog tenni. Rengeteg használt notebook közül szemezgethetünk az E-byte weboldalán, ahol minőséget vehetünk baráti áron. Egy nagy tárhellyel ellátott laptop erős processzorral és elegendő memóriával évekig fog tökéletesen működni, ráadásul a lassulás sem lesz számottevően észrevehető a használata közben. A használt notebookok ideje még korántsem járt le.