Döntsön az allergénmentes hajfesték mellett!

allergénmentes hajfesték

Bár mondhatni, hogy a hajfestés ma már mindennapos dolog, azért nem árt óvatosnak lenni, mert egy új termék kipróbálása igencsak kellemetlen tünetekkel is járhat. Egyesek csak bizonyos készítményekre reagálnak rosszul, de van, akinek szinte mindegyik gondot okoz, így körültekintőnek kell lenni és minden esetben bőrtesztet végezni, mielőtt valamit felvinne a hajára.

Ugyanakkor az allergénmentes hajfesték majdnem mindenkinek beválik, így ha tart a negatív következményektől, akkor elsősorban ezt érdemes kipróbálnia. Persze ennek esetében is feltétlenül el kell olvasni az összetevők listáját és ha valami aggasztót lát, ami esetleg problémát okozhat, akkor inkább először csak egy kis bőrfelületen próbálja ki, hogy miként reagál rá a szervezete.

Igaz, hogy az allergénmentes hajfesték alapvetően semmi olyat nem tartalmaz, ami mellékhatásokat idézhetne elő, de azért jobb óvatosnak lenni, főleg, ha tudja, hogy sok mindent nem bír a bőre, illetve valami olyanra allergiás, ami nem számít hétköznapinak.