A barátcserje nagyszerű tulajdonságokkal bír

Ez a nagyszerű növény illatos gyümölccsel és lilás színű virágzattal rendelkezik. Évszázadok óta előszeretettel használják a hormonális problémák kezelésére. A barátcserje kezeli a nők betegségeit, az erős menstruációs vérzést pedig csökkenti. A kellemetlen változókori tünetek orvoslására is alkalmazható.

Egyaránt megszünteti a testi és lelki panaszokat. A barátcserje az alhasi görcsöket, a puffadást enyhíti, illetve a feszültséget oldja. Úgy is emlegetik, mint a nők gyógynövénye. Nagyon sok alkotóelemet tartalmaz, többek között terpenoidokat, iridoid glükozidokat, valamint flavonoidokat.

Jótékony hatása az agyalapi mirigy működésénél is megmutatkozik. Fokozza a progeszteron termelést azoknál a hölgyeknél, akiknél a ciklus szabálytalan. A barátcserje termeszthető az otthonában is. Bármilyen talajon megél és elég korán terem. Mivel nagyon mutatós növény, ezért elég sokan díszcserjeként ültetik kertjükbe. A gyógyszertárakban megtalálható kapszula, krém formájában is.

Az étrend kiegészítő formájában felnőtteknek napi két kapszula ajánlott. Étkezés előtt bő folyadékbevitellel kell fogyasztani. Terhesség alatt nem ajánlott szedni, ez csak akkor történhet meg, ha a szakorvos ajánlja. A barátcserje alkalmazása során, ha allergiás reakciót tapasztal, abba kell hagyni szedését. Egyéb ismert mellékhatásai nincsenek. A bőr ápolását sem szabad elhanyagolni.

Erre a célra napjainkban rengeteg természetes alapanyagú terméket használhat. A hialuronsav összetevői fokozzák a bőr nedvességmegtartó képességét úgy, hogy közben a külső rétegét erősíti. Számos krémben megtalálható, sőt, még injekcióban is jelen van. Olyan természetes belső hidratáló, aminek tulajdonsága kiválóan megmutatkozik a porcok, a bőr és a kötőszövet fiatalításában.

Az apró ráncok feltöltődnek, a nehezen gyógyuló sebek vagy égési sérülések regenerálódnak. A hialuronsav vízmegkötő, zselés szerű molekula. Kipárnázza az idegeket, az ízületeket, hidratálja a bőrt, illetve a hajat. Ez az anyag a testben is megtalálható és sokféle funkciót lát el. Idővel mindenkinél megjelennek a kisebb-nagyobb ráncok, valamint a szarkalábak.

Nagyon fontos a hialuronsav megfelelő mennyiségének pótlása. A különféle készítmények szedése ekkor nélkülözhetetlen, a szükséges tápanyagokhoz a bőrnek hozzá kell jutnia. Ezek belülről fejtik ki jótékony hatásukat és táplálják, ápolják azt. A hialuronsav csakis növényi eredetű legyen, ugyanis a tisztasága rendkívül lényeges szempont! Kontúrt ad a bőrnek, volument a szöveteknek és viszkozitást a porcoknak.