Az XLR hangfalkábel rövid bemutatása

XLR hangfalkábel

Sokszor az érdeklődők, vásárlók azzal a kérdéssel fordulnak a KáCsa Audio webshop szakértőihez, hogy milyen készülékekhez érdemes tápszűrőt vásárolni. A tápszűrő egy érdekes téma, hiszen vannak helyzetek, amikor ez nem kötelező, de azért nem árt, illetve léteznek olyan szituációk is, amikor valóban nem lehet nélküle meglenni. A félvezetőket tartalmazó digitális forráseszközök a legtöbbször a legérzékenyebbek a rossz minőségű áramra.

Gondolni kell itt olyan kellékekre, akárcsak a DA konverter vagy épp a CD lejátszó. Ezek azok a tartozékok, amelyek igenis megkövetelik a tápszűrő meglétét. Az energiaéhes, magas áramfelvételű produktumokhoz nem ajánlott szűrt áramot alkalmazni, mert a túlszűrt árammal üzemeltetett erősítők zenei dinamikája lapossá, élettelenné válhat. Tehát, ha valakinek végerősítője van, esetleg mélyládája, az nem kell a tápszűrő megvételén gondolkozzon. Amikor persze a szakértő azt mondja, hogy az ember csakis jól fog járni egy ilyennek a megvételén, akkor kötelező ez.

A profi, szűrésre is képes elosztókon általában elhelyeznek 1 vagy több szűrés nélküli aljzatot is, kifejezetten magas áramigényű eszközök csatlakoztatása érdekében. A fent említett webboltban a sokak által keresett XLR hangfalkábel is könnyedén megvásárolható. Eredetileg ezt a Cannon cég gyártotta. Talán ezért is van az, hogy sokan az XLR hangfalkábel terméket csak Cannon vezetékkén ismerik. Pedig ennek a gyártásával azóta már rengeteg egyéb vállalkozás is foglalkozott.

A fent említett kábelt a következő modellek gyártásakor már kiegészítették egy rögzítő szerkezettel, ami miatt a produktum már a Cannon XL nevet viselte. A következő fejlesztés egy szilikongumi törésgátló volt. Ennek a típusjelölése a Cannon XLR lett. Ezért is terjedt el az XLR hangfalkábel megnevezés. Ez egy tartós, időtálló felépítéssel rendelkező eszköz, aminek a legnépszerűbb fajtája a három pólussal rendelkező változat. A három érintkező pont ideális a szimmetrikus jel továbbítására, amivel szinte az összes professzionális berendezés működik. Az XLR hangfalkábel megvehető a kacsa-audio.hu webboltban.