Az okos vízérzékelő a modern otthonok kelléke

vízérzékelő

Az okos otthon kifejezés nem régóta ismert és csak pár éve lehet róla komolyabban hallani. A hollywoodi filmekben gyakran láthatunk olyan jeleneteket, amelyekben a lakás központi vezérlésével társalogva, a jómódú lakók kapcsolgatnak fel-le dolgokat.

Ez a divatos környezet magába foglalja a vízérzékelő és más intelligens darabok sokaságát, amelyek beépítésre kerülnek minden ilyen jellegű épületbe. Ezek az elektronikával teletűzdelt épületek valószínűleg ugyanúgy meghibásodnak, mint az egyszerűbb verziók, hiába remélik az örök életet.

Az a készülék, amiben sok az elem és bonyolultabb a technológia biztosan tönkremegy, csak nehezebben javítható és segítség kell az ellátásához.

Az okos vízérzékelő természetesen egyszerű működési elven alapul és használata nem igényel semmiféle képzettséget. A mérőberendezések között, a legtöbbet vásárolt elem a hőmérséklet szabályzó és a különböző gázok meglétét jelző darabok, de az okos vízérzékelő is megállja a helyét az építőiparban és az otthonokban egyaránt.