Az iWear kontaktlencse helyes tisztítása

Egyre több kereskedő saját márkanév alatt hozza forgalomba a kínálatában szereplő kontaktlencséket. A drdio.hu ugyanígy iWear kontaktlencse néven kínálja a Clearlab, Soflex és Coopervision termékeit.

A kontaktlencséket viselők jellemzően túlhordják azokat, csak alig negyede tartja be az előírt periódust. Ezért igen nagy szerepe van a helyes ápolásnak, a higiénia megfelelő betartásának az iWear kontaktlencse használatakor is.

A rendszeres tisztítás és tárolás nemcsak a gyártók marketingfogása, hogy sok ápolószert eladjanak, hanem a szövődmények megelőzésének egyik feltétele. Egy doboznyi 360 milliliter ápolószer legtöbb másfél hónapig elegendő, ha mindennapi viselés után, valaki alaposan megtisztítja a kontaktlencséket.

Ezt nagyjából a kontaktlencse használók fele helyesen szokta elvégezni. Az iWear kontaktlencse ugyanúgy megérdemli a gondos ápolást és az ápolószer kibontásakor az új tokot is. Az esti lencsetisztításkor nem elég csupán a tokba öntött ápolószerbe helyezni a lencséket, mert óvatosan dörzsölve kell megtisztítani.