Az immobiliser kikapcsolás házilag nem jó ötlet

Mint minden műszaki cikk, ez a szerkezet is meghibásodhat, aminek következtében a gépkocsit nem tudja elindítani a tulajdonosa. Bár az immobiliser kikapcsolás házilag is lehetséges, mégis jobb ha hozzáértő szakemberre bízza a dolgot. Laikusként jó eséllyel nagyobb kárt okozhat, mint amilyet el szeretne hárítani.

A profinak a birtokában vannak olyan szerszámok, amelyekkel könnyedén kiiktatja méghozzá úgy, hogy minden épségben marad. A legtöbb esetben a probléma forrása egyszerű, ez azt jelenti, hogy a helyszínen megoldható. Az immobiliser kikapcsolás házilag tehát kerülendő. Hívja a mestert, aki rövid időn belül a megadott címre érkezik és újraprogramozza a távirányítót. Minden 1995 után kibocsájtott jármű kulcsába kerül egy chip, ami egyedi jel küldésével engedélyezi az indítást.

Milyen széfet vegyek? – nem könnyű döntés

Sokféle variációval lehet találkozni a piacon, így nem minden esetben egyszerű a választás. Ha Önben is felmerült a kérdés, hogy milyen széfet vegyek, elsősorban tudnia kell azt, hogy mit szeretne benne tárolni. Lényeges, hogy a tárgyak jellegének és értékének függvényében válassza meg a biztonsági szintet és a funkciókat. Továbbá meghatározó tényező a méret is.

Amennyiben csak ékszereket szeretne tárolni benne, akkor elegendőnek bizonyulhat egy kisebb modell. A vadászfegyverek magas, a laptopok és a dokumentumok inkább széles változatokat igényelnek. Ha a böngészőbe bepötyögi a milyen széfet vegyek kifejezést, azonnal számtalan opcióval találja szemben magát. Tárolás szerint 3 féle típus közül választhat, ami lehet falba, padlóba építhető és állítva rögzíthető.

A műanyag bejárati ajtó beállítása összetett feladat

Mielőtt belevágna, mindenképpen ellenőrizze a mozgó alkatrészek megfelelő működését. A műanyag bejárati ajtó beállítása némi kézügyességet és precizitást igényel. Tudni kell, hogy a forgásirány az alsó részben fellelhető csavarok elforgatásával állítható. Fontos, hogy minden csavarnál ugyanannyi fordulatot tegyen, különben több lesz a kár, mint a haszon.

A nyomás korrigálásához 4-5 mm-es imbuszkulcsot használjon. A felső részben lévő excenter csavar forgatásával a szárnyat hozhatja közelebb a kerethez. A műanyag bejárati ajtó beállítása során ne feledkezzen meg a tűről sem. Ennél a műveletnél csupán annyit kell tennie, hogy enyhén elmozdítja a zárási pontnál. Ha a nyílászáró jól záródik és tökéletesen illeszkedik, akkor jó munkát végzett.

A kilincs nélküli ajtónyitás szakértelmet kíván

Néha előfordul az a kellemetlenség, hogy eltörik, elvész a kulcs vagy egyszerűen bezáródik a nyílászáró. A kilincs nélküli ajtónyitás ilyenkor reménytelennek tűnik, de a legfontosabb, hogy nem szabad pánikba esni. Nem javasolt egyedül belevágni a probléma megoldásába, inkább segítséget kell kérni.

Ha profira bízza a dolgot, akkor mindenképpen jól jár, hiszen az esetek 90%-ban úgy oldja meg a helyzetet, hogy zárbetét cserére nem lesz szükség. A kilincs nélküli ajtónyitás többféle módszerrel is kivitelezhető a nyílászáró típusától függően. A szakember minden eshetőségre fel van készülve, szóval nem ismer lehetetlent. A lényeg az, hogy mindenféle rongálás nélkül teszi a dolgát, ennek köszönhetően nem kell plusz kiadásokkal számolni.