Az esküvői ceremóniamester tiszteletreméltó feladatai

esküvői ceremóniamester

A házastársak mindig emlékezni fognak a házasságkötés napjára és megkülönböztetik azt az életük más fontos dátumaitól. Annak érdekében, hogy ez az emlék fényes és örömteli legyen, előzetesen el kell végezni az esküvői ceremóniamester kiválasztását is. Ennek a fő kritériumai a rendezvények szervezésére való képesség, a tökéletes kommunikáció és ami a legfontosabb, a jó humorérzék.

Az ünnepség alkalmával, a menyasszony és a vőlegény szülei, rokonai és barátai sokat segítenek, de közismert tény, hogy „sok bába között elvész a gyerek”, ezért már ősidők óta az esküvői ceremóniamester az, aki ismeri a szertartás szokásait, sorrendjét és felelős annak sikeres végrehajtásáért.

Az esküvői asztalnál ő tartja az ünnepi beszédet a menyasszony és a vőlegény tiszteletére, szabályozza a vendégek köszöntéseinek sorrendjét, nem felejti el emlékeztetni az ifjú házasokat és a vendégeket az asztalról fogyasztható ételekről és így tovább. Ezekért a „kemény” munkákért az esküvői ceremóniamester kapja meg a jogot a menyasszony első táncára.