Az azonnal terhelhető implantátum hamar beültethető

azonnal terhelhető implantátum

Ebben az cikkben a fogpótlás egyik legmodernebb formájáról lesz szó. Az egyfázisú, más néven azonnal terhelhető implantátum lényege, hogy egy speciális anyagból, általában titánból készült csavart ültetnek az állkapocscsontba.

Erre a műgyökérre kerül a felépítmény. A beavatkozás egyik hatalmas pozitívuma, hogy a szomszédos rágócsontokat nem csiszolják le. Az implantáció után rögtön felkerül egy ideiglenes korona, ami addig marad fent, amíg elkészül a végleges fogpótlás. Ez általában 3 napot vesz igénybe. Az azonnal terhelhető implantátum esetén nem kell hónapokat várni, amíg a csontintegráció végbe megy. A kezelés legelső lépése a konzultáció, amit a panoráma röntgenfelvétel készítése követ. A felvétel segítségével derítik ki, hogy megvan-e a szükséges mennyiségű csontállomány a beültetéshez.

Függetlenül attól, hogy a legtöbb esetben nincs szükség az íny bemetszésére, a kezelés helyi érzéstelenítéssel történik. Az azonnal terhelhető implantátum behelyezése körülbelül 15-20 percet vesz igénybe.