Az andezit kő a legtartósabb burkolóanyag

andezit kő

Amikor belevág az otthona felépítésébe, igyekszik minden apró részletet gondosan megtervezni. De van, hogy időközben felülírja előzetes elképzeléseit, mert rájön a praktikusabb és gazdaságosabb megoldásokra. Burkolóanyagok tekintetében az andezit kő jelentheti az egyik legkézenfekvőbb megoldást.

Sokszínűsége nemcsak szó szerint vehető, mert változatos felhasználási lehetőségei is könnyen felkeltik az érdeklődést. Ezen tulajdonságai között viszont könnyű elveszni. Az andezit kő jól mutat a falon díszburkolatként, a kertben lévő növények között, de a bejárat vagy az udvar talajának is tartós fedőanyaga lehet. Az építőipar sokszor használt alapdarabja, az útépítés stabil alapköve. Az andezit kő vulkáni eredetű kőzet, így elképzelhető, hogy innen ered a strapabírósága.

Hatalmas színválasztékban kopható és akár az egész udvart fel lehet vele tölteni. Elég belőle pár réteg és huzamosabb ideig megoldódik a járófelület stabilitása. Azonban érdemes odafigyelnie, hogy a kövek idővel igazodnak, csiszolódnak és elmozdulnak a helyükről. Könnyedén süppedni kezdhet, de ismételt feltöltéssel meg lehet előzni az egyenetlen talaj kialakulását.