Az akácméz sokak kedvence

akácméz

A méz emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásai széles körben ismertek, de azt talán nem mindenki tudja, hogy melyik Magyarország legkeresettebb fajtája, amit méltán nyilvánítottak közel egy évtizede hungarikummá.

Ez nem más, mint az egyedi ízvilágú akácméz, ami nemcsak az ízlelőbimbókat kényezteti, hanem a benne megtalálható vitaminoknak, aminosavaknak, enzimeknek és ásványi anyagoknak köszönhetően, kiváló immunerősítőnek is tekinthető. Egészségvédő és -helyreállító szerepét a népi bölcsesség régóta felismerte és sikeresen alkalmazza a felső légúti panaszok kezelésére, a savtúltengés enyhítésére, méregtelenítésre. Az akácméz kevés étkezési cukrot tartalmaz, így korlátozott mértékben cukorbetegek is fogyaszthatják.

Mivel a pollentartalma sem nagy, a virágporra allergiásoknak sem kell óvakodniuk tőle. A BeoBee méhészet virtuális boltjában többféle kiszerelésben is kapható akácméz, a 150 grammos tubusos változattól kezdve, a 250 és 500 grammos csomagoláson át a 950 grammosig. A kínálatban maciformájú, gyermekbarát termék is szerepel.