Aviva torna nőknek – tényleg megéri?

Aviva torna

Néha csak a megfelelő mozgásformát kell megtalálnunk ahhoz, hogy különböző egészségi problémáink megoldódjanak. Nem kell gyógyszer, nincs szükség szakorvosi kezelésre sem, ha az Aviva metódust alkalmazzuk, mivel ennek gyakorlásával egyszerűen csak beindítjuk szervezetünk öngyógyító folyamatait és a többit a természetre bízzuk. Több mindenben is tud segíteni a nőknek az Aviva torna. Ezek a gyakorlatok támogatják a méh és a petefészek funkcionálását, de a hormonszintet is hamar egyensúlyba hozzák.

Magyarországon rengeteg házaspár küszködik a meddőség problémájával, sokan már el is veszítették a reményt, hogy valaha gyermekük legyen. Mások szakorvosok segítségét veszik igénybe, még lombikbébi-programban is részt vesznek. Szerencsés esetben sikerrel járnak, de nagyon sokan vannak, akiknek mégsem jön össze. Rendkívül kellemetlen éveken keresztül nőgyógyászhoz járni, sőt, még a szeretkezéseket is kizárólag azokon a napokon végezni, amikor remény van a termékenységre.

Bár a gyermekáldásra semmi nem garancia, mégis könnyen megtörténhet, hogy elég csak az úgynevezett „dolgozó zónában”, azaz combközéptől köldökig felserkenteni a vérkeringést és az álom megvalósul. Az Aviva tornagyakorlatok célja pontosan ez, a vérkeringés serkentése, miközben olyan belső elválasztású mirigyeket aktivál, mint például a pajzs-, a csecsemő- vagy az agyalapi mirigy. Ez elérhető dinamikus medencebillentésekkel, csípőforgatásokkal, a kézfejek beszorításával és elernyesztésével, illetve az akupresszúrás pontok aktív masszírozásával.

Tehát az Aviva gyakorlatok elvégzése bizony megéri, mert ezek átmozgatják a teljes testet, valamint erősítik az izmokat a nyaktól a lábujjakig. Pajzsmirigy alul- és túlműködés kezelésére, menstruációs fájdalmak megszüntetésére, peteérés elősegítésére, ovuláció serkentésére, petevezeték elzáródásának, szűkületének oldására, az átjárhatóság elősegítésére eredményesen alkalmazható az Aviva módszer. Ugyanakkor hormonális eredetű súlytöbblet esetén segít az optimális testsúly elérésében és megtartásában.v