Ausztrália, utazás a világ túlsó felére

Ausztrália több szempontból is különleges helynek számít. A legkisebb kontinens, de ugyanakkor a legnagyobb sziget. Különleges állat és növényvilágával Ausztrália utazás tekintetében igen sok kecsegtető látnivalóval bír.

Sehol a világon nem találkozhatunk máshol a szabadon élő kedves koala macikkal vagy a vidáman ugrándozó kengurukkal. A legnagyobb népszerűségnek azonban mégis a Nagy Korall-zátony örvend, ami egyedülálló látványosság Ausztrália partjainál.

Az Ausztrália utazás során azonban nemcsak a természet szépségeiben gyönyörködhetünk, bár az is elég látnivalót nyújt a turisták számára. A kulturális értékek is igen sok szórakozási lehetőséget biztosítanak. Ausztrália legnagyobb városában, Sydney-ben található a híres Operaház, ami a város egyik jelképének számít, de a Kikötő-híd is igen népszerű a látogatók körében.

Az esőerdők és a sivatagok is rengeteg különleges pillanatot szerezhetnek a természet kedvelőinek. Aki csak pihenni, napozni és sportolni szeretne, az is megtalálhatja a számításait egy Ausztrália utazás során.