Áramláskapcsoló jelentőségteljes szerepe

áramláskapcsoló

Manapság igazán nehéz jó eszközöket találni, ha valamilyen gépnek az alkatrészéről van szó. Az áramláskapcsoló neve bizonyára sokunknak nem hangzik ismerősen, de annyi bizonyos, rendkívül hasznos és értékes feladatokat lát el. Kijelenthető, hogy legfontosabb célja az elektromos szivattyúk elindításának és leállításának automatizálásában mutatkozik meg.

Ez egy olyan terület, ahol jól jön a gépesített segítség. Egy áramlásszabályozó általában szárazon futás elleni védelemmel is rendelkezik, vagyis a szivattyú nem fog víz nélkül működni. Ilyenkor a rendszer jelezni kezd és azonnal lekapcsolja azt. Az egyes darabok érzékelik a nyomásesést, valamint a víz sebességét, ezáltal képesek szabályozni is.

Az áramláskapcsoló megvásárlásakor érdemes szem előtt tartani, hogy milyen típusú szivattyúhoz kerül majd beszerelésre, illetve annak teljesítménye szintén számottevő tulajdonság. Öntöző vagy locsoló berendezésekhez egyaránt remekül használható. Az áramláskapcsoló nyomásmérő órával is fel van szerelve, ami nélkülözhetetlen elem a működéskor.