Akkus csavarbehajtó többféle kivitelben

Akkus csavarbehajtó

A házban és körülötte mindig akad valami barkácsolni való és ilyenkor jó, ha van kéznél egy akkus csavarbehajtó. Mára már olyan elterjedté váltak a csavarbehajtók, hogy nagyon sokféle típust különböztetünk meg.

Ennek ellenére, mind ugyanarra a feladatra hivatottak, a csavarok behajtására, kicsavarására és a fúrás is lehetséges, a magas fordulatszámra képes változatokkal. Milyen a megfelelő akkus csavarbehajtó? Ehhez elsősorban a saját igényeinkkel kell tisztában lennünk. Hol szeretnénk használni? Milyen anyagokkal dolgozunk? Például, ha bútorok összeszereléséhez szeretnénk beszerezni egy praktikus modellt, akkor válogassunk a kompakt típusok között, mert ezekkel a szűk helyeken könnyebben dolgozhatunk. Ez esetben egy 3,6-12V változat is elegendő lehet.

Ha a nagyobb teljesítmény a cél, akkor már a félprofi típusokat kell célba vennünk. Ilyen a Makita akkus csavarbehajtó LXT termékcsaládja, ahol jelen van a BL motor, illetve az XPT védelem, sok más extrával egyetemben. A mindennapos, intenzív használathoz pedig az XGT 40V Max csavarbehajtók kínálják a megfelelő teljesítményt.