A supinált cipő jelentősége a helyes testtartásban

A kisgyerekek lába nagy változáson megy keresztül a talpra állástól nagyjából 5-6 éves korukig. Ilyenkor fontos, hogy jó minőségű és megfelelő kialakítású lábbelit használjanak.

A supinált cipő segít a bokaízületek helyes tartásának a kialakításában, ezáltal megelőzhetőek a későbbi ízületi problémák. A kicsik inai, amelyek az ízületek rögzítésére szolgálnak még gyengék, ezért könnyen deformálódnak, amennyiben nem megfelelő a lábnak a tartása.

Ezért szükséges ezt korrigálni a speciális lábbelik segítségével. A supinált cipő kialakítása révén, segít a bokaízületeket megfelelően tartani járás közben. A sarok belső éle magasabban van, mint a külső, így kiegyensúlyozza a befelé forduló bokák állását.

Helyes testtartást biztosít a gyermekeknek az első években, így elkerülhető az X láb szindróma, ami egyre több csöppségnél megfigyelhető. Ha Ön is úgy látja, hogy gyermeke bokája rendellenesen befelé dől, akkor érdemes a supinált cipő segítségét igénybe venni. Előtte azonban mindenképpen konzultáljon egy ortopéd szakorvossal!