A Ryanair kézipoggyász szabályokról érthetően

ryanair kézipoggyász

Amennyiben hallotta, hogy a nővére férjének barátja, keresztapja vagy távoli ismerőse csak 20 euróért repült Európába, akkor nagy valószínűséggel olyan utasszállítón utazott, ami ír gyökerekkel rendelkezik. Ez a légitársaság gyakran hatalmas akciókat bonyolít le és néha a repülőjegy ára mindössze 2 eurótól kezdődik.

Csábító, ugye? Mielőtt bepakolnánk a bőröndbe, nézzük meg közelebbről a Ryanair kézipoggyász esetében a korlátozásokat! Nem titok, hogy a fedélzeten lévő csomagok kicsi súlya csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és felgyorsítja a be- és kirakodási folyamatot. A Ryanair kézipoggyász mérete 40x20x25 cm. Egy ilyen bőröndöt, kicsi táskát vagy hátizsákot ingyen vihetünk fel magunkkal a fedélzetre. A feladott poggyászért, ami a csomagtérbe kerül, mindig díjat kell fizetni.

A nagy poggyász, aminek legfeljebb 20 kg lehet a súlya, az útvonaltól és az utazás dátumától függően, néha többe kerül, mint maga a jegy. A laptopot, újságokat, fényképezőgépet, dokumentumokat és még a Duty Free árukat is, a Ryanair kézipoggyászban kell elhelyezni.