A portréfotózás türelmet igényel

Sokan úgy gondolják, hogy a fényképészek élete egyszerű, hiszen a szakmájuk egyben a hobbijuk is. Ez sok esetben igaz is, de a fotózásnak több válfaja is van és mindegyik más-más kihívást jelent a szakember számára.

A portréfotózás során rengeteg nehézségbe ütközik még a legprofibb fotós is, főleg amikor családi képet kell készíteni egy nagyobb famíliáról. Igen nehéz elkapni azt a pillanatot, amikor mindenki megfelelően van elhelyezkedve, nem pislog és odanéz, ahova kell.

Ezért az egyszerűnek tűnő portréfotózás, akár több óráig is eltarthat, ami idegőrlő lehet a fotós számára is. Ugyanakkor gazdaságilag is előnytelen, hiszen ez idő alatt még sok fényképet készíthetne, ha miden rendben menne.

Tehát nem olyan egyszerű feladat, mint amilyennek először tűnik. Alapos felkészülést és sok türelmet igényel a portréfotózás. Persze azért ennek is megvannak a szépségei is, mint minden szakmának, hiszen egy jól sikerült portré nagy örömet okoz a családnak és a fotósnak is, így a munkája hosszú ideig fennmarad.