A padlószőnyeg gazdag választékban érhető el

A lakás berendezése akkor tekinthető befejezettnek, ha minden a helyére került. Nemcsak a bútorok és egyéb berendezések elhelyezéséből áll a lakberendezés, hanem a függönyök, szőnyegek és egyéb díszítőelemek kiválasztása, elhelyezése is szerves része ennek.

A megfelelő padlószőnyeg kiválasztása éppúgy hozzátartozik a lakberendezéshez, mint a szobabútor elhelyezése. Nem mindegy azonban, hogy milyen terméket választunk, ugyanis annak meg kell felelnie néhány elvárásnak.

Az első és talán legfontosabb, hogy színben és stílusban megfeleljen az elképzeléseinknek. Mivel elég nagy felületet fed be a padlószőnyeg, így nagy szerepe van a lakás hangulatának kialakításában is. Ma már a szaküzletekben rengeteg stílusú és színű szőnyeget lehet vásárolni, így nem jelent nagy gondot a megfelelő darab kiválasztása.

Az egyszerű, melegséget árasztó pasztellszínektől kezdve, az élénkebb színekben pompázó, mintás termékekig mindenféle megtalálható. A padlószőnyeg előnye, hogy viszonylag egyszerűen takarítható és igen kellemes rajta a járás. Ezért egyre többen választják ezt a megoldást a nappaliba és a hálószobába egyaránt.