A napelemes közvilágítás működése és felépítése

napelemes közvilágítás

Egyre elterjedtebbé váltak a napelemek. Már nemcsak a cégek különböző épületein, hanem a magánszemélyek házainak a tetőin is bőven láthatunk ezekből a szerkezetekből. Azonban viszonylag újításnak számít a napelemes közvilágítás, ami alapvetően egy nagyon egyszerű elven működik, és a telepítése semmilyen különleges hatósági engedélyt nem igényel, csak a szokásos papírokat.

Lényegében a napelem, a napsugarakat használja fel, és alakítja át, a lámpák üzemeltetéséhez. A felszerelés elengedhetetlen kellékei, csak úgy, mint az általános utcai lámpáknál, a lámpafej, az oszlop, valamint a töltésvezérlő.

Azonban a napelemes közvilágítás esetén egy speciális akkumulátort is üzembe kell helyezni, amely közvetlen a lámpa melletti betonban foglal helyet, méghozzá védett dobozban. Így bárminemű árvíz, csőtörés, esetleges földrengés esetén is biztosak lehetünk abban, hogy nem fog kár keletkezni a berendezésben. A napelemes kandelábernek több típusa is létezik, így teljesen biztos, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbbet.