A medencét téliesítő fagytestek

A téliesítő fagytest a hideg időszakokban az egyik legfontosabb kelléke a medencének, hiszen ennek segítségével télen is használatba vehető. A medence téliesítő jelenleg kedvezményes áron van jelen a piacon, hiszen már kapható 1.580 Ft-tól.

A medence téliesítés folyamata egyszerű, mivel a fagytesteket egymáshoz kötve helyezzük a medencébe, ami így átveszi a jég tágulását, ezáltal kíméli a medence falait. A fagytest hossza nem több mint 50 cm.

Amennyiben a medence hosszát és szélességét összeadjuk, illetve ezt még megszorozzuk kettővel, akkor könnyedén ki tudjuk számítani, hogy hány fagytestre van szükségünk télen. A téliesítő vegyszerek megkönnyítik a tavaszi medencetakarítást, hiszen kevesebb vízkő rakódik le.

A medence téliesítés különös figyelmet igényel, mellette környezetbarát, mivel újrahasznosítható műanyagból készül, aminek az alja betonból van öntve. A téliesítésre legfőképp azért van szükség, hogy a csövek ne fagyjanak szét, ne kezdjen el megrepedezni a medence szerkezete, illetve ne érje semmilyen károsodás a vízgépészeti berendezést.