A Makeblock Mbot v1.1 egyszerűen bővíthető

A robotok egyre nagyobb tért hódítanak az életünkben. Immár nem csupán a gyárakban találkozhatunk velük, hanem a saját otthonunkban is. A Makeblock Mbot v1.1 egyre ismertebbé válik a magyarok körében, a remek tulajdonságainak köszönhetően. A megépítése nem túl nehéz, ám nagyon szórakoztató. Rengetegféle érzékelővel, illetve bemeneti egységgel rendelkezik. Még ultrahangos távolságmérő, vonalkövető és infra LED is található rajta.

4 darab AA elem használatával működik, azonban külön vehető hozzá 1400 vagy 2500 mAh-s akkumulátor is. A Makeblock Mbot v1.1 csupán 38 elemből áll, éppen ezért a profik csupán 10 perc alatt összeszerelhetik. Igazán könnyen mozog, ami többek között a fejlesztésekre vezethető vissza. A gyártó a fémből készült kerekeket műanyagra cserélte, ezért a robot nem csap nagy zajt a közlekedés során. Van egy további jó hírünk is a LEGO rajongóinak. A Makeblock Mbot v1.1 kompatibilis az apró építőkockákkal, ezért könnyen tovább lehet bővíteni. A weboldalon megtekinthető néhány olyan modell, amelyik felépíthető az alkatrészek segítségével.

De ez nem szabad, hogy gátat szabjon a kreativitásnak, hiszen a tulajdonosok ezer másféle robotot is felépíthetnek. A kisfiúk körében nagyon népszerű ez a hobbi, ezért a szülők is elgondolkodhatnak a vásárláson. Persze nem egyszerűek a robot programozás alapjai, de szorgalommal megtanulhatóak. Ez a tudásanyag egyre inkább alapvető fontosságúvá válik a 21. században. A grafikus programozás elsősorban az mBlock programmal lehetséges.

Budapesten, az Istvánmezei út 6. szám alatt található üzletben az eladók szívesen nyújtanak tájékoztatást a robot programozás alapjairól. Másrészt, az internetre egyre több információ kerül fel ebben a témában, tehát nem kell attól tartani, hogy valaki nem lesz képes elsajátítani az alapokat. Mivel a robot igazán kedvezményes áron kapható, ezért most kell leadni a megrendelést a honlapon. A robot programozás alapjainak a megtanulására pedig a későbbiekben is sort lehet keríteni, tehát ez nem előfeltétele a vásárlásnak.