A könyvelés, mint döntést támogató eszköz

Könyvelés

A legtöbben egyértelműen úgy tekintenek a cégvezetéssel kapcsolatos papírmunkára, mint egy időrabló tevékenységre, pedig ha jobban utánanézünk, könnyen rá lehet jönni, hogy igazából döntések támogatására is használhatóak a rendelkezésre álló adatok.

El kell ismerni, hogy a könyvelés egy része nem más, mint haszontalan papírozás, de az is tény, hogy a másik része remekül alkalmazható olyan célból, hogy jobban megismerje mindenki a saját tevékenységét.

Mindehhez természetesen elengedhetetlen, hogy legyen egy olyan szakember a közelünkben, de jobb esetben egy egész csapat, akik magabiztosan és pontosan tudnak a tulajdonosok esetleges kérdéseire válaszolni annak érdekében, hogy jobban megérthessék a folyamatokat.

A pénzügyi háttér szövevényes útvesztő tud lenni mindazoknak, akik nem ismerik ki önállóan magukat. A könyvelés hosszú múltra tekint vissza, hiszen már a technikai segédeszközök megjelenése előtt is működött az adminisztráció ilyen formája. Mára azonban minden tekintetben sokat fejlődött a folyamat egésze.