A kerti szolár lámpa praktikusnak nevezhető

kerti szolár lámpa

A napelemes világítás manapság nagyon elterjedt, nemcsak köz-, hanem magánterületeken is. A kerti szolár lámpa dekorációs elemként is megállja a helyét.

A működését tekintve úgy kell elképzelni, hogy összegyűjti a napenergiát, amit átalakít és tárolja egy akkumulátorban. Sötétedéskor a panelben található fényérzékelő működésbe hozza és világítani kezd. Érdemes olyan helyre telepíteni, ahol sok a napfény.

Az előnyei közé tartozik, hogy környezetbarát, hiszen nincs szén-dioxid kibocsátás. A befektetés rövid időn belül megtérül. A kerti szolár lámpa karbantartási költsége minimális.

Elegendő évente néhány alkalommal ellenőrizni és tisztítani ahhoz, hogy az élettartamát megőrizhesse. Rengeteg típusban, formában, méretben és színben szerezhető be, ezért lehetősége van a területhez leginkább illő darabot választani. Áramkimaradáskor is világít, hiszen nincs szolgáltatóhoz kötve. Telepíthető garázsbehajtókra vagy teraszra, a lehetőségek ezen a téren szinte végtelenek. A kerti szolár lámpa szükség esetén kapcsol be.