A kárpittisztítás házilag nem igényli szakember segítségét

kárpittisztítás házilag

Van valaki a családjában, akinek súlyos allergiával küszködik és úgy tűnik, hogy rosszabbodik, ha a lakásban tartózkodik? Lehetséges, hogy irritáló anyagok, például poratkák rekedtek a kárpitban és ez váltja ki náluk ezt a reakciót. Sajnos a kárpitozott bútorok természetes gyűjtőhelyei ezeknek a mikroszkopikus élőlényeknek, különösen akkor, ha a kárpittisztítás házilag vagy szakember által nem történik meg néhány havonta.

Ráadásul mindannyian tudjuk, hogy az olyan területek, mint a kanapé, tele lesznek foltokkal és csapdába esett szagokkal, amelyeket nem kellemes látni és szagolni. Ezért a kárpittisztítás házilag olyan feladat, amit időről-időre érdemes elvégezni. A házi készítésű kárpittisztító szerek szépen felfrissítik a kárpitot.

Szőnyeg tisztítás házilag egyszerű eszközökkel

A lakás berendezéséhez tartozó szövetek tisztán tarthatóak anélkül is, hogy nehéz takarító berendezéseket kellene bevonni a munkába. Egy olyan világban, ahol nagyon magas elvárásokat támasztunk a porszívókkal szemben és gőztisztítókat használunk a többihez, jó, ha néha elgondolkodunk azon, miszerint vannak hatékony módszerek a gépek nélküli takarításhoz is.

A szőnyeg tisztítás házilag porszívó nélkül is végbemehet egy merev sörtéjű seprűvel és egy lapáttal. Ez különösen egyszerű tisztítási módszer, ha kevésbé bolyhos szőnyeggel rendelkezünk. A vastagabb, nagyon bolyhos vagy shaggy szőnyeg tisztítás házilag azonban kicsivel több türelmet és éles szemet igényel, mert a szennyeződések könnyebben beágyazódnak a szálakba. Ha szeretnénk hatékonyabbá tenni a gyenge seprűt, tekerjük be a sörtéket gumiszalaggal, hogy merevebbek legyenek.