A jó gyerekágy ismérvei

gyerekágy

Mire a gyermek kinövi a rácsos babaágyat, a szülőknek elengedhetetlen teendő beszerezni az első gyerekágyat. A kínálat bőséges, de mégis milyen egy jó gyerekágy? Érdemes vásárlás előtt meghatározni, hogy mi az elsődleges szempont, milyen ágy felel meg legjobban a csemeténknek. Az ágy mérete természetesen függ a gyermek életkorától, aktivitásától.

Vannak, amelyek a különféle támlák leszerelésével átalakíthatóak, nagyobbá nyithatóak. Így pár hónap elteltével, ha a gyerkőc hirtelen sokat nőtt, nem szükséges új ágyat venni, elég csupán átalakítani. Vannak boltok, ahol nemcsak a megadott szabványméretekből választhat a vásárló, de rendelésre egyedi méretű fekhelyet is gyártanak.

A gyerekek általában kedvelik a puha, plüss, kárpitozott ágyakat. A szülők pedig előnyben részesítik a praktikus tárolóval rendelkező modelleket. Fiúknak és lányoknak egyaránt kedvező a kínálat, a hajós, focis, autós ágytól a királylányos, kismacskás, unikornis formáig, színvilágig, bármelyik kedvenc mesehősre, hobbira, állatkára rátalálhat itt.