A hajdina kiváló tulajdonságai

A webáruházunk kínálata főként a lisztek és magvak terén jelent remek választást az érdeklődőknek, hiszen gyakori probléma, hogy nem táplálkozunk rendszeresen. Mivel a liszt egy alapfeltétele a sütésnek vagy a levesek sűrítésének, érdemes megismerni azt a számos típust, amit felhasználhatunk ezekhez.

Az apró szemű hajdina lisztje például nagyon jól felhasználható kenyerek és tészták készítéséhez, holott a legtöbben még mindig csak a búzalisztet ismerik, mivel az üzletekben leginkább ezeket forgalmazzák. A hajdina egy olyan gabonaféle, amit Európában csak a középkor végén ismertek meg, pedig nagyon gazdag tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban is.

Szinte mindegyik B vitamincsoport tagja megtalálható ezekben az apró kis szemekben, de az E-vitamin sem hiányzik belőle. Sokan azt sem tudják, hogy például nagyon jó antioxidáns hatással rendelkezik. A hajdinát a népi gyógyászat is használta magas vérnyomás kezelésére, természetesen gyógynövény formájában.

Napjainkban leginkább pirított formában fogyasztják, ami remekül helyettesítheti az unalmassá vált köreteket. Az elkészítési módja nagyon egyszerű, hiszen csak annyi a dolgunk, hogy a pirított hajdina adagot felöntsük egy nagyobb adag vízzel, majd ízlés szerint fűszerezzük. Ez lehet só, leveskocka, majoránna és bazsalikom.

Természetesen mindenki annyit használ belőle, amennyit szeret. Ezt követően már csak annyi a dolgunk, hogy lefedjük, és addig hagyjuk a lassú tűzön, ameddig elfő a leve. A hajdina tehát kiváló csemege modern napjainkban is, de régebben is fogyasztották, leginkább kása formájában. Próbálja ki Ön is ezt az ízletes és egészséges gabonafélét!