A fülbevaló a legfőbb kiegészítő

A legtöbb nő szinte el sem tudja képzelni az életét ékszerek és kiegészítők nélkül. Példának okáért, már több évszázada hódít a fülbevaló. Legelőször egyes törzsek használták, ezért csak elszigetelten volt divatos viselet. A felső elit osztály volt az, aki a kifinomult ékszerviselést elterjesztette a középosztálybeliek körében is.

Leginkább azért kedvelték a fülbevaló viselést, mert látványossá lehetett vele tenni az aktuálisan kiválasztott ruházatot. Abból a tényből kiindulva, hogy az emberek egymás arcának fürkészéséből sokféle következtetésre jutnak, a fülbevalónak valamilyen módon figyelemfelkeltő és személyiséget kifejező ereje van.

Mai napig is leginkább azon fülbevaló mellett dönt valaki, ami neki tetszik, ezáltal pedig üzenetet közvetít a többi ember felé. Egyes darabok pedig annyira nagyok és látványosak, hogy már a figyelem megragadásában is nagy szerepet játszanak. A fülbevaló tehát fontos összetevője az öltözéknek, ezért tanácsos nagy figyelmet szentelni arra, hogy melyiket választja reggelente.