A digitális kamera szerepe a biztonságtechnikában

Ahhoz, hogy tökéletes biztonságban érezhessük magunkat az otthonunkban vagy a munkahelyen, ma már számtalan eszköz hozzájárul. Egyre népszerűbb a digitális kamera alkalmazása is, mint a biztonsági rendszerek nélkülözhetetlen kiegészítője.

A kamerarendszerek egyrészt elrettentésül is szolgálnak a betörőknek. Sokan nem kockáztatják a lebukás veszélyét, ha kamerával őriznek egy területet. Ha mégis, akkor pedig könnyebben kézre lehet keríteni a tettest, ha van felvétel a bűncselekményről.

Tehát, a digitális kamera a bűnmegelőzésben és bűntett felgöngyölítésében is szerepet játszik. Magánházak, boltok, raktárak és egyéb intézmények esetén is alkalmazható ez a megoldás. A kamerarendszerek használata nem új dolog, hiszen már régóta alkalmazzák ezt a módszert a biztonságtechnikában.

Azonban a régi típusú analóg kamerákkal szemben, a digitális kamera sokkal nagyobb felbontást garantál, ezért az elkövető könnyebben felismerhető a felvételen. Ugyanakkor számtalan más előnye is van a digitális kamera felhasználásának, ezért egyre több helyen építenek ki ilyen rendszereket.