A csepegtető rendszer házilag történő felépítése

csepegtető rendszer házilag

A csepegtető öntözés hatékony és gazdaságos módja az udvar és a kert locsolásának. Az ország szárazabb területein a csepegtető rendszer házilag egyre népszerűbb megoldás. Ellentétben a locsolás más formáival, mint például a csak 65-75%-os szórófejes öntözés, a csepegtető rendszer házilag 90%-os hatékonysággal teszi lehetővé a víz eljuttatását a növényekhez.

Ez csökkenti a lefolyást és a párolgást is. Ez a típusú locsolás a vizet lassan juttatja a növény gyökérzónájába, ahol a legnagyobb szükség van rá. Gyakran alkalmazzák kereskedelmi és mezőgazdasági üzemekben, azonban a magánemberek is kezdik kihasználni az előnyeit.

A csepegtető rendszer házilag történő kiépítése a veteményesben, valamint fák és cserjék öntözésére tökéletes alkalmas. Ez azt jelenti, hogy kibocsátókkal ellátott csöveket helyezhet a talajra a növények mellé. A kibocsátók pedig lassan csepegtetik a vizet a talajba a gyökérzónánál.

Öntözőrendszer bolt változatos kínálattal

Ha kézzel locsol, a víz több mint 50%-a elfolyik vagy elpárolog. Az öntözőrendszer bolt kínálatában kapható berendezések számos előnnyel járnak a vízellátás csökkentése érdekében, így kímélik az erőforrásokat, miközben csökkentik a költségeket. Az öntözőrendszer bolt legtöbb berendezése beállítható napi vagy heti locsolásra, valamint meghatározott órákra is időzítheti, legye az nappal vagy éjszaka.

A rendszer automatikusan elzárja a vizet, amikor a locsolási folyamat befejeződött. Ha automatizált rendszerrel osztja el a vízellátást, akkor nem kell fizikailag jelen lennie ahhoz, hogy hatékony legyen. Az automatikus kikapcsolás minimálisra csökkenti a vízfelhasználást és a költségeket, mivel kevesebb folyadékot fog használni.

Az egyedi módon tervezett berendezések telepítésével, amik az öntözőrendszer bolt polcain vannak, csak azok a területek kapják meg a vizet, amiknek valóban szükségük van rá, így korlátozva a potenciális gyomnövekedést. Ezek az eszközök kifejezetten az egyes növények gyökereihez irányítják a folyadékot, nem pedig az egész kertre.