A benzinmotoros ágaprító a komposztálók kedvence

Ágaprító gép

Mindenki tudja, aki végzett már komolyabb kertátalakítást vagy nagyobb bozótirtást, hogy rengeteg zöldhulladékkal jár. Ahhoz, hogy helytakarékosak legyünk, szükségünk lesz egy benzinmotoros ágaprító eszközre.

Ez a gép pillanatok alatt a felkar vastagságú rönkökből pár centiméteres faforgácsot állít elő, ami nemcsak az elszállítást, de a feldolgozást vagy komposztálást is nagyban elősegíti. Mivel többfajta létezik a benzinmotoros ágaprítókból, ezért mindenki a kedvére válogathat közülük.

Előfordulhat, hogy nincs szüksége hordozható darabra, csupán a kerti hulladékot vagy a gyümölcs és díszfák ágait a metszés után kezelhető méretűre szeretné darabolni, ilyenkor pedig az elektromos és kisebb teljesítményű eszköz is tökéletesen megfelel.

A benzinmotoros ágaprító robosztus felépítése nagy előny, ha durva környezetben használjuk, mint a viharok utáni károk eltakarítása, erdő- vagy bozótirtás és még sok más hasonló helyen. Talán a legnagyobb segítséget az erdészeknek, valamint a katasztrófa elhárítás során dolgozóknak nyújt a benzinmotoros ágaprító.