A babaváró hitelről néhány szóban

babaváró hitel

Az újdonsült családdá váló fiatal párok életében a gyerekvállalás egyszerre öröm és hatalmas kihívás. Öröm, hiszen a kis jövevény érkezése szebbé teszi a puszta létet és kihívás, hiszen valljuk be, a gyermek felnevelése nem kevés felelősséggel, anyagi vonzattal jár.

A babaváró hitel szerencsére sokat segít a családoknak e tekintetben. De miről is van szó tulajdonképpen? A babaváró hitel vagy ahogy sokan emlegetik, babaváró támogatás, egy 2019. július 1-én hatályba lépő rendelkezet, ami alapján a családosoknak jogukban áll 10 millió forintos kölcsön kérelmezése. A szerződést 2022. december 31-ig lehet megkötni.

Maga a kölcsön bizonyos feltételek mellett nem kamatköteles, sőt, ingatlanfedezet sem szükséges az igényléséhez. A kamatmentesség két feltétel mellett jöhet létre, az egyik, hogy a babaváró hitel igénylésének a pillanatában az anyuka minimum 12 hetes magzattal várandós. A másik kritérium a kamat eltörlésére nézve az, hogy maximum 5 éven belül megvalósul a terhesség a szerződéskötést követően.